فهرست مطالب

مددکاری اجتماعی - سال دهم شماره 35 (بهار 1400)

فصلنامه مددکاری اجتماعی
سال دهم شماره 35 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/10/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی روحانی*، هانیه سادات حسینی فتح آبادی صفحات 5-18
    مقدمه

    خانواده به طور سنتی کارکردهای خاص حمایتی مراقبتی داشته است؛ با وجود این، در دوره اخیر این نهاد اجتماعی در کنار افزایش سیالیت فرهنگ عمومی، با چالش های کارکردی مهمی مواجه شده است. از جمله آن ها، ناتوانی خانواده در کنترل رسمی و غیررسمی نوجوانان است که در پی آن، ناهنجاری های عمومی مانند خودزنی در آن ها مشاهده می شود. هدف پژوهش حاضر، واکاوی بسترهای خانوادگی منتهی به خودزنی در بین دانش آموزان دختر در شهر یزد است. 

    روش

    پژوهش حاضر از رویکرد کیفی، و روش نظریه زمینه ای استفاده کرده است و با نمونه گیری نظری، بیست و سه نفر از دانش آموزان دختر دبیرستانی در شهر یزد انتخاب شدند و با آن ها مصاحبه های عمیقی در مورد خودزنی در بستر مساله های خانوادگی انجام داده شد. فرآیند نمونه گیری نظری تا مرحله اشباع داده ها ادامه یافت. 

    نتایج

    داده های گردآوری شده با استفاده از کدگذاری باز، محوری و گزینشی، تحلیل شده و در قالب خط داستان (شامل بیست و شش مقوله اصلی و یک مقوله هسته) و مدل پارادایمی به نمایش درآمدند. نتایج نشان داد که ازجاکندگی خانوادگی به طورعمده به دنبال عواملی چون خلا عاطفی/مالی، فقدان پدر، ازهم گسیختگی خانواده به واسطه ازدواج دوم، قیاس تحقیر، تجربه زیسته از تنبیه، تجربه زیسته آسیب، میراث مصرف و میراث خودزنی برساخته می شود. دختران نوجوان در مقابل آن، استراتژی های متفاوتی را برمی گزینند. پنهان کاری همه جانبه، بروز رفتارهای دوگانه در خانه و مدرسه، خودنمایی عرفی و خودزنی از جمله این استراتژی ها است که در بین دانش آموزان فعال شده و با خود پیامدهایی مانند یوتوپیای خانواده جدید، فاصله گزینی عاطفی از والدین، ناامیدی مداوم و تروما را داشته است. 

    بحث و نتیجه گیری

     ازجاکندگی خانوادگی، وضعیت مشکل آفرینی را منجر شده است که در آن خانواده ها کارکردهای خود را از دست رفته می بینند و ناتوان از تغییرات مثبت هستند. به عبارتی، توانایی حل مساله از مسیرهای موجود و به ویژه مسیرهای پیشینی و سنتی وجود ندارد؛ درنتیجه، نیازمند اقدامات مداخله ای هوشمند در این خانواده ها هستیم.

    کلیدواژگان: ازجاکندگی خانوادگی، ازهم گسیختگی خانواده، بسترهای خانوادگی، خودزنی، دانش آموزان دختر، یزد
  • مدینه یکتاپرست، سمانه اسعدی*، مهدی رحیمی صفحات 19-28
    مقدمه

    مسوولیت پذیری در طی دوره های مختلف زندگی انسان معانی، و میزان متفاوتی به خود می گیرد و به طور ویژه در دوره های اولیه زندگی، با نحوه تربیت فرزندان از سوی والدین ارتباطی تنگاتنگ دارد. در این پژوهش، در چارچوب یک پژوهش مقطعی، تحول میزان مسوولیت پذیری افراد و ارتباط آن با سبک های فرزندپروری ادراک شده شان مورد بررسی قرار گرفت. 

    روش

    طرح پژوهش، علی-مقایسه ای و همبستگی بوده و جامعه پژوهش، افراد دوازده تا هفتاد و پنج ساله ساکن شهر یزد در سال 1395 بود که تعداد سی صد و پنجاه و یک زن و مرد دوازده تا هفتاد و پنج ساله در شش گروه سنی انتخاب شدند. با توجه به تفاوت گروه های سنی گروه اول دوازده تا سیزده ساله، گروه دوم پانزده تا هفده ساله، گروه سوم بیست تا بیست و پنج سال و گروه چهارم سی و پنج تا چهل ساله به روش نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی، و گروه پنجم چهل و پنج تا پنجاه و پنج ساله، و گروه ششم شصت ساله به بالا به روش “در دسترس” انتخاب شدند. تمامی افراد نمونه به پرسشنامه سبک های فرزندپروری ادراک شده و مقیاس مسوولیت پذیری پرسشنامه روان شناختی کالیفرنیا پاسخ دادند. 

    نتایج

    یافته های حاصل از آزمون تحلیل واریانس نشان داد در میزان مسوولیت پذیری بین گروه های سنی تفاوت معنی دار وجود دارد؛ به این معنی که، گروه سنی پنجم بیشترین میزان مسوولیت پذیری، و گروه اول کمترین میزان مسوولیت پذیری را داشتند. به عبارتی، مسوولیت پذیری از نوجوانی تا سنین بزرگسالی تحولی افزایشی داشته است. در میزان مسوولیت پذیری افراد تحت تاثیر سبک های فرزندپروری مختلف نیز تفاوت وجود داشت. میزان مسوولیت پذیری در افراد دارای والدین مقتدر و سختگیر، بیشتر، از سبک “بی اعتنا” بود. بنابراین به طورکلی، از لحاظ سنی افراد چهل و پنج تا پنجاه و پنج ساله و دارای والدین مقتدر، بیشترین میزان مسوولیت پذیری را داشتند. 

    بحث و نتیجه گیری

    یافته های این پژوهش نشان داد بررسی های بیشتر بر روی گروه های سنی گسترده تر، با استفاده از طرح های طولی منسجم، چشم اندازی کلی از تغییرات میزان مسوولیت پذیری در سنین مختلف؛ که تحت تاثیر تغییر سبک های فرزندپروری ایجاد شده است، به دست می دهد تا در درازمدت در امر فرزندپروری و آموزش به والدین و سیستم آموزشی کمک کند.

    کلیدواژگان: بررسی تحولی، سبک فرزندپروری، مسوولیت پذیری، یزد
  • عزت الله قدم پور، مهدی برزگربفرویی*، مینا چراغ زاده، زهرا آراسته، مهران آزادی صفحات 29-36
    مقدمه

    رضایت از زندگی، به دلیل ارتباط همزمان و بلند مدت آن با نتایج سازگاری در نوجوانی، از قبیل عملکرد تحصیلی بالاتر، وضعیت اجتماعی مطلوب و مثبت، کاهش مشکلات رفتاری و افزایش مشارکت نوجوانان از اهمیت زیادی برخوردار است. از این رو، هدف پژوهش، بررسی رابطه بین قدردانی و رضایت از زندگی نوجوانی با نقش میانجیگری حمایت اجتماعی و مشکلات هیجانی بود. 

    روش

    این پژوهش مطالعه ای توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه دانش آموزان پسر مشغول به تحصیل مقطع متوسطه دوره اول شهرستان میبد استان یزد در سال تحصیلی1399-1398 بود؛ که به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی دویست و هشتاد و هفت نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها، از پرسشنامه های قدردانی، رضایت از زندگی، حمایت اجتماعی و مدرسه من و مدرسه ما استفاده شد. 

    نتایج

    نتایج تحلیل مسیر نشان داد که روابط مستقیم قدردانی، حمایت اجتماعی و مشکلات هیجانی با رضایت از زندگی معنادار بودند. همچنین، اثرات غیر مستقیم قدردانی بر رضایت از زندگی از طریق میانجیگری حمایت اجتماعی و مشکلات هیجانی نیز معنادار بود. 

    بحث و نتیجه گیری

     بنابر نتایج به دست آمده، با بالابردن حمایت اجتماعی و اجرای برنامه هایی ازجمله آموزش، جهت بالا بردن قدردانی و تنظیم مشکلات هیجانی می توان به دانش آموزان کمک کرد تا رضایت از زندگی بالاتری داشته باشند.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، رضایت از زندگی، قدردانی، مشکلات هیجانی، یزد
  • زهرا چابکی نژاد* صفحات 37-44
    مقدمه

    از مهمترین عوامل ایجاد ناسازگاری زناشویی، مشکلات ارتباطی زوجین است. پژوهش حاضر، با هدف بررسی اثربخشی آموزش برنامه غنی سازی رابطه زوجی بر افزایش سازگاری زناشویی زوجین دارای کودک بیش فعال مراجعه کننده به مرکز تحکیم بنیان خانواده شهر یزد، انجام شد. 

    روش

    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه است. تعداد چهل نفر از زوجین مراجعه کننده به مرکز تحکیم بنیان خانواده در شهر یزد، که دارای کودک بیش فعال بودند و کمترین نمره سازگاری را از پرسشنامه سازگاری زناشویی اسپانیر1976 کسب نمودند، با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. سپس گروه آزمایش به مدت هشت جلسه نود دقیقه ای به صورت هفتگی تحت آموزش گروهی قرار گرفتند. هر دو گروه، پرسشنامه سازگاری زناشویی اسپانیر1976 در پیش آزمون و پس آزمون تکمیل نمودند. 

    نتایج

    یافته ها نشان داد که تفاوت دو گروه در متغیر رضایت96/101=F و01/0>P و همبستگی 45/73=Fو01/0>P معنی دار است؛ بنابراین با توجه به یافته های فوق، می توان نتیجه گرفت که برنامه بهبود رابطه بر افزایش رضایت و همبستگی زوجین اثر داشته است. 

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که، جلسات آموزش گروهی برنامه برنامه غنی سازی رابطه زوجی، به طور معناداری، باعث افزایش سازگاری زناشویی و ابعاد مولفه رضایت، همبستگی، توافق و ابراز محبت شده است.

    کلیدواژگان: زوجین، کودک بیش فعال، سازگاری زناشویی، غنی سازی رابطه، یزد
  • نوشین فتاحی، فهیمه دهقانی*، حسن زارعی محمودآبادی صفحات 45-55
    مقدمه

    رضایت زناشویی، یکی از مهمترین متغیرهای اثرگذار بر عملکرد خانواده است که عوامل مختلف روان شناختی بر آن تاثیر دارد. مطالعه حاضر، با هدف بررسی نقش واسطه ای ذهن آگاهی در رابطه بین طرح واره های هیجانی و رضایت زناشویی انجام گرفت. 

    روش

    پژوهش حاضر توصیفی، از نوع همبستگی است. با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، سی صد و چهار نفر از دانشجویان زن متاهل دانشگاه یزد، به عنوان نمونه انتخاب شدند و به پرسشنامه های رضایت زناشویی انریچ1989، طرح واره های هیجانی خان زاده و همکاران1392 و ذهن آگاهی پنج وجهی بایر و همکاران2006 پاسخ دادند. تحلیل داده ها با روش معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS انجام گرفت. 

    نتایج

    نتایج به دست آمده حاکی از برازش قابل قبول مدل بود و نشان داد، طرح واره های هیجانی و ذهن آگاهی بر رضایت زناشویی تاثیر مستقیم معنادار دارند. نتایج اثر واسطه ای نشان داد، طرح واره های هیجانی از طریق ذهن آگاهی به طور غیرمستقیم بر رضایت زناشویی اثر دارند و ذهن آگاهی می تواند نقش واسطه ای اندکی را در این بین ایفا کند. اثر مستقیم و غیرمستقیم طرح واره های هیجانی بر رضایت زناشویی به ترتیب منفی بیست و سه صدم و منفی سیزده صدم بود. 

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، توجه به متغیرهایی هم چون طرح واره های هیجانی و ذهن آگاهی می تواند در افزایش رضایت زناشویی زوجین نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، رضایت زناشویی، طرح واره های هیجانی، دانشجویان، یزد
  • حسین افراسیابی، احمد کلاته ساداتی، مریم صبور* صفحات 56-67
    مقدمه

    موضوع کار کودک، مساله بسیاری از کشورهای در حال توسعه است. مساله کار کودک در ایران نیز یک پدیده اجتماعی است که به دلایل متعددی روی می دهد. از این رو هدف پژوهش حاضر، بررسی دلایل شکل گیری کار کودک از نظر فعالان این حوزه در شهر یزد است. 

    روش

    راهبرد مورد استفاده پژوهش، روش نظریه زمینه ای بود که با کدگذاری باز، محوری و انتخابی داده ها تحلیل شد. ده نفر از فعالان حوزه کار کودک در شهر یزد با نمونه گیری هدفمند و با معیار اشباع، مورد مصاحبه نیمه ساختاریافته قرار گرفتند. 

    نتایج

    تحقیق به برساخت پنج مقوله اصلی تحت عناوین؛ فقر، تزلزل چندگانه، تعامل دوسویه، وابستگی و فراگیری پرچالش انجامید و مدل پارادایمی نیز براساس مفاهیم استخراج شده تدوین گردید. 

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد در اجرای طرح هایی به منظور کنترل کار کودک، به سطوح اول و دوم توانبخشی لازم است توجه بیشتری شود. همچنین برنامه ریزی های دقیقتری در بحث آموزشی برای کودکان کار علی الخصوص کودکان کار مهاجر در نظر گرفته شود تا با تدابیری ویژه میزان یادگیری آنان ارتقا یابد. در بعد اجتماعی، روانی و بهبود روابط کودک با جامعه و خانواده نیز اقدامات جدی تری صورت پذیرد و درنهایت، کودکان کار مهاجر را نسبت به فرهنگ شهر مقصد آگاه تر کرد تا میزان سردرگمی آنان در بدو ورود تقلیل یابد. در همین راستا، به جامعه نیز نسبت به تفاوت های فرهنگی آنان آگاهی رسانی هایی داده شود.

    کلیدواژگان: کار کودک، فعالین اجتماعی، کودک کار، مطالعه کیفی، یزد
  • سید رضا جوادیان*، نجمه عشقی نصرآبادی، منوچهر علینژاد صفحات 68-75
    مقدمه

    خانواده اولین بذر تکوین و رشد فردی، و بنای شخصیت را در انسان فراهم می سازد. کودک در خانواده روابط اجتماعی با دیگران را می آموزد و اصول و قواعد اخلاقی را یاد می گیرد. بنابراین، اهمیت دارد که در خانواده، والدین چه روابطی با یکدیگر دارند، و چگونه فرزندان خود را تربیت می نمایند. در همین راستا، هدف اصلی انجام پژوهش، بررسی اشکال مثلث سازی در خانواده های یزدی، و رابطه آن با سبک های فرزندپروری در بین خانواده های شهر یزد بود. 

    روش

    جامعه آماری این پژوهش را کلیه خانواده های دارای فرزند در شهر یزد تشکیل می دهد. نمونه پژوهش شامل سی صد و هشتاد و چهار نفر بود که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای، از سه منطقه شهر یزد انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه شیوه های فرزندپروری بامریند و پرسشنامه مثلث سازی بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های توصیف آماری و برای آزمون فرضیه های پژوهش، از آزمون استنباطی همبستگی پیرسون، آزمون تی مستقل و رگرسیون استفاده گردید. 

    نتایج

    نتایج نشان دهنده این مطلب بود که، مثلث سازی در خانواده های یزدی کمتر از حد متوسط است. همچنین، اشکال مثلث سازی توانستند سبک فرزندپروری قاطع و استبدادی را پیش بینی کند. سایر نتایج نشان داد، اشکال مثلث سازی بر حسب تعداد فرزندان، نوع ازدواج، سابقه ازدواج، رشته تحصیلی، نوع شغل و نوع ازدواج تفاوت معناداری ندارد؛ اما بر حسب مدرک تحصیلی متفاوت است. 

    بحث و نتیجه گیری

    هر چه محبت، صمیمیت و عاطفه میان والدین و اعضای خانواده بیشتر باشد، خانواده ها کمتر از مثلث سازی استفاده می کنند، و تمایل بیشتری به محبت و تعامل متقابل دارند. هرچه سبک فرزندپروری از نوع استبدادی باشد، میزان مثلث سازی در خانواده ها افزوده می شود. درنهایت، پیشنهاد می شود، با توجه به نقش محوری والدین و زوج های جوان در نحوه تعامل با فرزندان، آموزش و آگاهی کافی در زمینه شیوه های تربیتی کارآمد و مطلوب و پیامدهای مثبت و منفی به کارگیری سبک های فرزندپروری، داده شود.

    کلیدواژگان: خانواده، فرزندپروری، مثلث سازی، یزد
|
  • Ali Ruhani*, Hanie Sadat Hosseini Fathabadi Pages 5-18
    Introduction

    The family traditionally has special supportive care functions; However, in recent times, this social institution, along with increasing the fluidity of public culture, has faced significant functional challenges. Among them is the inability of the family to control adolescents formally and informally, which results in general abnormalities such as self-harm. This study aimed to investigate the family contexts leading to self-harm among female students in Yazd.

    Methods

     This research was done by using a qualitative approach and the underlying theory method. Twenty-three high school girls in Yazd were selected by theoretical sampling method. They were in-depth interviewed about self-harm in the context of family issues. Until the data saturation, the theoretical sampling process continued. 

    Results

    The data were analyzed by the open, axial, and selective coding method and presented as storylines including twenty-six main categories and one core category and paradigm model. Results showed that family time-space separation is mainly created by some agents including emotional/financial deficit, losing father, and family anomie by the second marriage, analogy humiliation, lived experience of punishment and injury, and the heritage of self-harm and consumption. Adolescent girls are choosing different strategies for this matter including comprehensive secrecy, dual behaviors in home and school, conventional show-off, and self-harm. These strategies can cause consequences such as the new family utopia, emotional separation from parents, persistent frustration, and trauma.

    Conclusions

    Family time-space separation has led to a problematic situation in which families lost their functions and capability of making positive change. In other words, there is no ability to solve problems from existing paths, or especially from prior and traditional paths. As a result, smart intervention measures must be taken in such families.

    Keywords: Family Time-Space Separation, Family Anomie, Family Contexts, Self-Harm, High School Girl Students, Yazd
  • Madineh Yektaparast, Samaneh Asadi*, Mehdi Rahimi Pages 19-28
    Introduction

    Responsibility takes on different meanings and levels during different courses of human life and is closely related to the way children are raised by their parents, particularly in the early ages of their life. The developmental changes in responsibility and its relationship with the perceived parenting styles of Yazd residents were studied in the framework of a cross-sectional analysis.

    Methods

    Using both causal-comparative and correlational research designs, the population consisted of three hundred fifty-one fifty-one men and women aged twelve to seventy-five years old were recruited in six age groups. Depending on the age differences, the first(twelve to thirteen-year-olds), second(fifteen to seventeen-year-olds), third(twenty to twenty-five-year olds), and fourth group(thirty-five to forty-year-olds) were selected using multi-stage random sampling, while the fifth(forty-five to fifty-five-year-olds), as well as sixth (groups over sixty-year-olds), were selected by using a convenience sampling method. The whole sample filled out the perceived parenting styles questionnaire and the California psychological inventory for measuring responsibility.

    Results

    The findings from the analysis of variance (MANOVA) showed that there was a significant difference in the responsibility scores between the age groups i.e. the fifth age group scored the highest scores of responsibility and the first group had the lowest scores. In other words, responsibility developed increasingly, during the period of transition from adolescence to adulthood. There was also a difference in the responsibility scores of individuals with different parenting styles. Responsibility scores in people with authoritative and strict parenting styles were more than the neglecting style. Thus, in general, people aged forty-five to fifty-five years old with authoritative parents had the highest scores of responsibility.

    Conclusions

    The findings indicated that further studies on broader age groups, using coherent longitudinal research design, will provide an overview of changes in responsibility at different age courses. Results from changes in parenting style and responsibility will help parents and policymakers in educational systems in planning better policies and programs in the long run.

    Keywords: Developmental Study, Parenting Style, Responsibility, Yazd
  • Ezatolah Ghadampour, Mahdi Barzegar Bafrooei*, Mina Cheragzade, Zahra Arasteh, Mehran Azadi Pages 29-36
    Introduction

    Life satisfaction is very important due to its simultaneous and long-term relationship with the results of adolescent adjustments, such as higher academic performance, favorable social status, reducing behavioral problems, and increasing adolescent participation. Therefore, the purpose of this study was to examine the relationship between adolescence’ gratitude and satisfaction of life with the mediation of social support and emotional problems. 

    Methods

    The statistical population of the study consisted of all male students who studied at Meybod high school in the academic year of 2019-2020. Two hundred eighty-seven people were selected by random sampling method. The data were collected using gratitude, the satisfaction of life, social support, and me and my school questionnaires. 

    Results

    The results of path analysis showed that direct relationships of gratitude, social support, and emotional problems with the satisfaction of life were significant. Also, the indirect effects of gratitude on the satisfaction of life through mediation of social support and emotional problems were significant. 

    Conclusions

    According to the results, by increasing social support and implementing programs such as education, to increase appreciation and regulate emotional problems, students can be helped to have higher life satisfaction.

    Keywords: Social Support, Satisfaction Of Life, Gratitude, Emotional Problems, Yazd
  • Zahra Chabokinejad* Pages 37-44
    Introduction

    One of the most important causes of marital incompatibility is couples’ communication problems. The purpose of this study was to investigate the effectiveness of the marital relationship enrichment training program on marital adjustment of couples with hyperactive children referred to the Yazd family conservation center. 

    Methods

    This study is a quasi-experimental design with a pretest-posttest design with a control group. Forty couples referring to the Family Foundation of Yazd, which had hyperactive children and received the lowest adjustment score from the marital adjustment questionnaire (Spanner1976), were selected through convenience sampling and randomly assigned to two experimental and control groups. The experimental group received eight sessions of ninety minutes training program each week. Both groups were administered the questionnaire of Spanner’s marital adjustment questionnaire(1976) as a Pre-test and post-test. 

    Results

    Findings show that there was a significant difference between the two groups in the satisfaction variable (F=101.96, P<0.01) and the correlation (P=0.01 and F=73.45), respectively. Therefore, according to the above findings, it can be concluded that the marital relationship enrichment training program affects increasing the satisfaction and correlation of couples. 

    Conclusions

    The results of this study showed that marital relationship enrichment training programs significantly increased marital adjustment and dimensions of satisfaction, correlation, agreement, and supra-conscience.

    Keywords: Couples, Hyperactive Children, Marital Adjustment, Relationship Enrichment, Yazd
  • Nooshin Fattahi, Fahimeh Dehghani*, Hassan Zareei Mahmoodabadi Pages 45-55
    Introduction

    Marital satisfaction is one of the most important variables affecting family function that is affected by various psychological factors. The purpose of this study was to investigate the mediating role of mindfulness in the relationship between emotional schemas and marital satisfaction. 

    Methods

    The method of this research is descriptive-correlational. Three hundred four married female students of Yazd University were selected by the available sampling method and fill out the marital satisfaction (Enrich, 1989), emotional schemas (Khanezadeh et al., 2008), and five facet mindfulness (Baer et al., 2006) questionnaires. Data analysis was performed using structural equation modeling and AMOS software. 

    Results

    The results showed that the model was acceptable for fitting and showed that emotional schemas and mindfulness had a direct effect on marital satisfaction. Mediating results also showed that emotional schemas through mindfulness indirectly affect marital satisfaction and mindfulness can significantly play the partial mediating role. The direct and indirect effects of emotional schemas on satisfaction were negative twenty-three hundredths and negative thirteen hundredths respectively. 

    Conclusions

    According to the findings of this study, paying attention to variables such as emotional schemas and mindfulness can play a role in increasing the marital satisfaction of couples.

    Keywords: Mindfulness, Marital Satisfaction, Emotional Schema, Students, Yazd
  • Hossein Afrasiabi, Ahmad Kalateh Sadati, Maryam Sabour* Pages 56-67
    Introduction

    Child labor is a phenomenon in many developing countries. The issue of child labor in Iran is also a social phenomenon that occurs for various reasons. Given the importance of this phenomenon, the purpose of the present study is to explore the reasons for child labor from the activist’s perspective in this field in the city of Yazd. 

    Methods

    This study was used the grounded theory method that led to the construction of a phenomenon within the context of open, axial, and selective coding. By purposeful sampling and saturation criterion, ten activists of child labor in related institutions in the city of Yazd were interviewed in a semi-structured manner. 

    Results

     It has been found five main categories under the headings of Poverty, multiple instabilities, two-way interaction, dependence, challenging learning. Then the paradigm model has been figured based on the concepts extracted. 

    Conclusions

    According to the results, it is suggested should have more consideration on the first and second levels of rehabilitation. make suitable educational plans for labor child to enhance their learning quality. More serious actions should be taken in the following aspects the social, psychological, and improve the children’s relationship with their society and their families. Finally,  make migrant labor children aware of the culture of the destination city to reduce their confusion upon arrival. In this regard, make the citizens aware of their cultural differences too.

    Keywords: Child Labor, Social Activists, Labor Children, Qualitative Study, Yazd
  • Seyed Reza Javadian*, Najmeh Eshghi Nasrabadi, Manouchehr Alinejad Pages 68-75
    Introduction

    The family provides the first seed of human development and personality development. The child learns ethical principles and social relationships with others in the family. So it is important to know what relationships are in the parents’ family and how they raise their children. The main purpose of this study was to investigate triangulation forms and their relationship with parenting styles among families in Yazd. 

    Methods

    The statistical population of this study was all families with children in Yazd. The sample consisted of three hundred eighty-four people who were selected by cluster random sampling from three regions of Yazd. The instruments used in this study were the Bamrind parenting styles questionnaire and the triangulation questionnaire. Statistical descriptive methods were used for data analysis and Pearson correlation, independent t-test, and stepwise regression were used to test the research hypotheses. 

    Results

    The results showed that triangulation in families in Yazd is below average. Triangle shapes also predicted the authoritarian style of parenting. Other results showed that the forms of triangulation were not significantly different in terms of the number of children, type of marriage, marriage history, the field of study, type of job, and type of marriage, but differed by degree. 

    Conclusions

    The more affection and intimacy between parents and family members, the fewer families use triangulation and the greater their tendency to love and interact. And as parenting styles move toward authoritarianism, the amount of triangulation in families increases. Finally, considering the pivotal role of young parents and couples in how to interact with their children, it is suggested that adequate education and awareness on effective and desirable educational methods and the positive and negative consequences of using parenting styles be given.

    Keywords: Family, Parenting, Triangulation, Yazd